Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Główna Spytkowice
(1)
Autor
Biernat Zbigniew (1963- )
(1)
Domagała Piotr
(1)
Porębski Łukasz
(1)
Smondek Marian
(1)
Wieliczko Tomasz
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kuchnia regionalna
(1)
Temat: miejsce
Terchová (Słowacja ; okręg)
(1)
Zator (pow. oświęcimski ; okręg)
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W zatorskich miejskich archiwach można znaleźć przepisy z połowy XVIII wieku, niektóre naprawdę wyszukane. „Powybierawszy ozorki karpiom włóż w rynkę, masła dobrego dodaj, cebuli siekanej, pieczonej ociągnij to w maśle, wlej trochę wody i soli, limonią usiekaj drobno, pieprzu iágałki przyważ, a daj na stoł”...Regionalnymi recepturami kulinarnymi podzielono się dzięki uprzejmości: Kół Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich Gminy Zator, szefów kuchni, organizacji społecznych orazáprzyjaciół ze słowackiej gminy Terchova.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. REGION (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej